Üllar 2011 XII Golfitriatlonil teine

Laupäeval, 8. oktoobril toimus Niitvälja Golfikeskuses XII Golfi-Triatlon. Võistlusformaati kuulusid golfi kauglöögid ja lähimäng ning rattasõit. Tänavuse Golfi-Triatloni võitis Aivar Köök edestades finišijoonel rattureid Üllar Esinurme ja Virgo Karu. Profiratturid Rein Taaramäe, Rene Mandri, Jaan Kirsipuu jäid vaatamata triatloni viimase ala suurepärasele sooritusele võistluse paremikust välja.

Golfi-Triatlon on aastaid olnud ratturitele hooaja koduseks lõpuürituseks, kus saab kolleegide ja spordisõpradega mõnusalt isemoodi triatlonil mõõtu võtta. Võistluspäev algas golfi kauglöökide tegemisega ehk drive´dega. Igal võistlejal oli kokku viis katset ning arvesse läks pikkuselt parim tulemus. Drive´i võistluse võitsid kohaliku klubi liikmed Aivar Köök ja Priit Jalasto, kelle löökide pikkuseks oli võrdselt 236 meetrit. Mittegolfaritest näitas suurepärast kauglöögi sooritust Argo Ader, kelle drive oli 193 meetrit pikk.

Teine ala seisnes lähimängus griinil ehk puttamises. Lähimängus käib mäng täpsuse peale, golfipall tuli viite auku saada võimalikult väheste löökidega. Puttamise võitis taas Niitvälja kohalik mees Priit Jalasto, kellel kulus palli aukudesse saamiseks vaid 10 lööki. Jalastole järgnesid 11 löögiga Erki Pütsep, Hanno Kross ja Marko Kristal.

Pärast kahe ala sooritamist arvestati kokku sekundid, mille alusel ja Gunderseni meetodi põhimõttel kõik osalejad 15-kilomeetrisele maastikusõidule lähetati. Kaotussekundidest oli prii Priit Jalasto, kes startis rajale liidrina. Liidrit asus jälitama 36 sekundi kauguselt Aivar Köök, 42 sekundi kauguselt Hanno Kross, 1:21 kauguselt Kristo Tohver ning 1:49 kauguselt Üllar Esinurm. Rattasangarid Taaramäe, Mandri ja Kirsipuu asusid liidreid püüdma vastavalt 10,5, 13,5 ja 13 minuti kauguselt. Läbi võistluse ajaloo on liidritele teada olnud, et selline vahe ei heiduta rattureid ning varasemalt on alati golfarid rattarajal kinni püütud. Parima ajaga rattasõidu tegi Erki Pütsepp (aeg 22.52,6 min), talle järgnesid Rene Mandri (23.18,4 min) ja Rein Taaramäe (23,37,0 min). 36. rattasõidu ajaga (28.14,7min) lõpetanud Aivar Köök seljatas kokkuvõttes kõik ratturid ja võitis läbi aegade esimese golfarina Golfi-Triatloni võistluse.

Naistest oli parim Piret Pärnik, kes 45 võistleja seas lõpetas 16. kohal. Tema tulemused alade kaupa olid kauguslöök 159 meetrit, lähimängus 14 putti ja rattasõidu aeg oli 31 minutit. Teise koha saavutas Maaris Meier.

Autasustamisel lubas Rein Taaramäe, et kui ta võidab Tour de France´i või mõne muu tuuri järgneva etapi, siis paneb ta Golfitrialtoni peaauhinnaks välja selle päeva võistlussärgi!

2 thoughts on “Üllar 2011 XII Golfitriatlonil teine