Norra snowkite session!

Olles Eesti talves täiesti pettunud, käisime Norras tiimile emotsioone toomas.

Esimesel päeval jõudsime parajalt hilja kohale, et sõitma poleks niguinii jõudnud – seda pimeduse tõttu. Aga läksime vaatasime ikka korra platoole, et mis värk on. Lund oli nii tihedalt, et poleks ka valguses midagi näinud anyways.

Teisel päeval oli ilm hea ja leidsime platool pikalt ringi sõites koha kus puhus, Raavo sai kohe peale, kuigi see oli esimene kord lumelauaga, aga eks kite ju aitab ka selles osas :) .

Kolmandal päeval olime sõbrunenud hotellis peatuvate norrakatega ning prantslase ja autraallasega. Viimane muide veedab seal terve talve. Seekord läksime nende vaistu usaldades juba kolme autoga platoole. See päev oli ka üks parimaid ilmasid. Lumi parajalt pakitud, et peal sõita ja parajalt pehme, et kukkudes jälle hea olla :) Päike paistis ja kaifisime flat järve peal perfect 360 ja 720 hüppeid :) Juhtus ka üks õnnelik õnnetus. Peale unhooked hüpet ja peale chickenloobi tagasipanekut läks mingi x variandiga chickenloobi safeti lahti nii, et chickenloop jäi harnessi külge ja lohe ikka unhookena kätte, lohe muidugi tagurpidi poweris ja tiris ikka korralikult. Noja siis tuli see konks tagasi panna ja safeti ka tagasi lükata, aga poomi lasin lahti, et ei oleks niipalju powerit peal. Well, that was a mistake. Konks libises ikkagi ära ja lohe pani minema. Proovisin kohe järgi joosta aga lumi oli liiga sügav, et õiget kiirust saavutada. Olin mingi 500m launchimise kohast ja kõik teised olid seal, vehkisin neile aga keegi esialgu ei reageerinud. Vaatasin mõne minuti kuidas lohe mööda järve autotee poole sõidab. Kaugel vasakul hakkas paistma lumesahk. Tundus igavikuna aga lõpuks jõudis sahavend lohe lähedale ja märkas seda, peatas auto ja püüdis üle autotee kihutava lohe kinni. Umbes 1 sahk sõidab seal iga 1-3 tunni tagant :P Pärast kohalikud pajatasid, et paljud on nii lohesid kaotanud ja suvel leitakse neid platood ümbritsevatest metsadest päris palju. Yllar sul liine harutas 2 tundi pärast :) Uskumatu kui raske on sellises lumes läbida 500m. Mul läks tund aega ja see võttis täiesti läbi.

Sulatasime kokku ka video, kus ka mõned kohapeal õpitud trikid sees. Naiteks slide HP, back kiteloobiga, 720 kiteloobiga :)

Full quality version: http://www.kitesurf.ee/viidikud/haugastol.avi (100Mb)

YouTube:

2 thoughts on “Norra snowkite session!