Hawaii Oahu-Maui & Jaws 2009

Oleme oma Hawaii reisiga jõudnud poole peale.  Selle viimase nädalaga on nähtud rohkem kui mõne aastaga. Hawaii on kindlalt üks maailma mõnusamaid surfikohti oma mitmekülgse looduse ja tohutute surfivõimalustega. Muidugi tsivilisatsioon on nagu USA-s ikka, palju reegleid ja inimesed veidi imelikud. Esmalt lendasime Oahu saarele Honolulusse kus veetsime kaks päeva. Honolulu on pilvelõhkujate linn ja täis turistikas. Kallid autod, igasugused erinevad riidepoed jne. Oahu saar aga iseenesest on väga ilus ja mitmekülgse loodusega. Kuna tuult ei olnud, siis trippisime läbi pool saart ja vaatasime üle kõik võimalikud surfirannad.  Eriti lahe oli vettehüppe koht kus sai kaljult alla hüpata mega suurtesse lainetesse.  Maui saarel elame Kihei-s, Sunset Resordis. Veidi vanurite koht on aga maja ees on lõuna tuulega parim kiterand sellel saarel. Kaks päeva oleme siin täiega surfanud, lihased ja liigesed on julmalt valusad. Täna tegime puhkepäeva ja käisime Jaws-i vaatamas. Jaws tuleb Mauile üks kuni kaks korda aastas, vahemikus detsember kuni jaanuar. Meie õnneks jõudis see täna kohale ja uskuge, see mida telekast näete hiigel lainete kohta ei ole pooltki see, mida oma silmaga näed. Tegime hulgaliselt pilte ja vidoklippe, mida ka tagasi tulles näha saab.  Täna kammisime läbi veel Maui lõunakalda ja paar päeva varem Maui põhjakalda. Kirjeldada pole vist mõtet, sest seda peab ikka ise nägema millise loodusega tegemist on.  Homme peaks olema Jaws-i tipphetk ja plaan on hommikul kohe varakult vaatama minna, lained peaks veel kuni viis meetrit kõrgemad olema kui täna. Eks varsti anname jälle infi, mis meil siin toimunud on.

Comments are closed.