Pärnus juhtus õnnetus Väikse Tom’iga

Käisime eile surfamas Väikse Tom’iga Pärnu rannas, puhus umbes 7-8 m/s tuul ja sõidsime mõlemad 10,5 m2 lohedega. Vesi oli üli madal ja tuul suht pagiline. Ühesõnaga suht kehv surfiilm, seda tuult mida windguru lubas ei olnud kuskil. Peale mingit tunniajast sõitu hüppas Tom kalda all ja midagi läks tal tuksi nii et ta viskas laua alt ära ja maandus oma vasaku jala peale. Tema sõnul käis üks kõva raksatus ja oligi jalaluu puruks. Kuna sõitsin lähedal, siis jõudsin kohe temani ning päästsin ta lohe küljest lahti. Peale väikest pusimist sain mõlemad lohed alla. Teade anti edasi ka kaldale, kust kutsuti kiirabi. Kolme mehega tõstsime Tomi kaldale ja kui kiirabi kohal viisime ta edasi kiirabi autosse. Tom hoidis ise oma jalga kinni muidu see oleks lihtsalt lipendanud. Selge oli et mõlemdad vasaku jala luud on pooleks kuskil 10 cm põlvest alt polt. Pakkisin ta asjad kokku ja läksin haiglasse vaatama, mis edasi saab. Peale rönkenit oli ka arstidel selge, et mõlemad vasaku jala luud on katki ja edasi opile minek. Viidi siis meid üles viiendale korrusele, kus lõikasin Tomil kalipso seljast ning peale väikseid protseduure ja valuvaigisteid jäime opi ootama. Tom viidi opile 21.30 ning mina kihutasin tagasi Tallinasse. Tom helistas mulle juba 23.30 ja teatas, et tal on plaat jalas põlvest kuni hüppe liigeseni. Arstid arvasid et haiglas peab ta veetma kuskil 5 päeva veel. Seega kes nädalavahetusel Pärnusse võistlustele läheb saab ka Pärnakas Tomile külla minna tema kodu on Pärnu haigla viies korrus korpus C ortopeedia palat nr 15.

6 thoughts on “Pärnus juhtus õnnetus Väikse Tom’iga