Pärnu Speed 6.etapp I Koht RRD-le.

Keerukates oludes Pärnu Meistrivõistlused GPS Speed 6.etapp koos purjelauduritega 24.09.2011 Kullipesas. Pärnu Meistrivõistlused kiirussõidus leidsid aset Kullipesa rannas algusega kell 12.00 Tuuleolud NW ja kuni 14 m/s. Suured lained, väga tsopine ja tuuste ning kalavõrke täis, kiirussõidu jaoks väga halvad tingimused. Rigasin 10,5m2 Obsessioni üles ja sõit võis alata (lohe käis korralikult üle) aga speedi eesmärk ongi korralik overpower. Lohel 10 kuni 20 kraadine nurk veepinna suhtes. Võistlused kestsid täpselt 3 tundi ja ei minutitki rohkem. Läksin peale twintip-ga.

Arvestati viite erinevat ala:

1. Parim 2 sek kiirus. 48,7 km/h

2. Parim 5×10 sek kiirus. 45,4 km/h

3. Kiireim 500m läbivus. 42,3 km/h

4. Parim 1h keskmine kiirus. 25,3 km/h

5. 3h jooksul läbitud distants. ( Minul 2h 30min ja 68 km. )

Tippkiirust proovisin esimesena, otsisin võimalikult sileda koha ja lasin downwindi mitu erinevat katset, vesi ikka väga tsopine ja iga katse lõppes kiirusega 47 kuni 48 km/h ja mõned korrad ka kukkumisega lainesse. Ülejäänud aja sõitsin teisi punkte ja enne lõppu purunes mul veoliin. Mässasin ja taltsutasin looma päris kaua, enne kui kontrolli saavutasin, kuna lohe tegi kontrollimatult luupe ja viskas mind mitmed korrad õhku ja faceplanti siis oli olukord päris keeruline, kuna eluohtliku olukorda ei olnud, siis otsustasin mitte lohet lendu lasta ja päästa mis päästa annab. Lõpuks jõudis kohale ka Ranno, kelle abiga siis lohe kontrolli alla saime. Liine kokku kerida ei õnnestunud kuid puseriti käkrasse sain lõpuks ikka. Ranno võttis mu gps-i ja sõitis seda kohtunikele viima, et ikka tulemuse kirja saaks. 1,5 tunnine suplus stardikohta võis alata. Ujusin üle tunni koos lohe ja lauaga kullipessa tagasi, vesi oli väga soe alla 15 kraadi :) Õnneks suutsin lohe koos lauaga tervena kaldale tirida ja võistlusega jäin ka rahule.

Tänud Pärnu Surfiklubile ja purjelaualiidule võistlussarja eest! Võtame järgmine hooaeg kindlasti osa.

Tänud Team RRD ja FanSurf hea varustuse ja koostöö eest! Järgmine hooaeg  juba täie rauaga!


Comments are closed.