Meistrid Tuules otsib Eesti lohesurfi esindajat olümpiale 2016

PRESSITEADE             05. juuni 2012
Meistrid Tuules otsib Eesti lohesurfi esindajat olümpiale 2016
Sel nädalavahetusel startiv Meistrid Tuules võistlussari ootab kõiki lohe- ja aerusurfi harrastajaid Kakumäele, et alustada Eesti esindajate leidmist rahvusvahelistele suurvõistlustele. 
Meistrid Tuules on Eestis esimest korda toimuv lohesurfaritele ning aerusurfiga (SUP) tegelejatele suunatud võistlussari, mille eesmärgiks on koondada Eesti lohesurfareid olenemata nende tasemest ning tutvustada laiemalt lohesurfi ja täiesti uue alana ka aerusufi spordiala. „Lohesurf on kogu maailmas ja ka Eestis viimastel aastatel kiiresti arenenud ja populaarsust kogunud ning seoses lohesurfi kinnitamisega 2016. aasta Rio de Jainero olümpiamängude kavva, kogub ala harrastajaid kindlasti veelgi juurde,“ ütles võistlussarja projektijuht Marje Randver. „Kindlasti ootame, et Meistrid Tuules sarjas kasvab välja seltskond lohesurfareid, kes oleksid oma heade tulemustega valmis Eestit esindama rahvusvahelistel võistlustel. Miks mitte ka olümpial!“ Antud võistluse eesmärgiks on koondada ja anda võistluskogemust Eestis umbes 2000 lohesurfarile olenemata nende tasemest.
Uue lohesurfi toetava alana on kavas SUP laudadega vee peal sõitmine ehk aerusurf. SUP laua eeliseks on see, et ei pea sõltuma tuulest ja sellega saavad hakkama kõik inimesed, kes soovivad veesporti harrastada. „Antud võistlused võiksid kujuneda lisaks lohesurfaritele ka suurematele rahvahulkadele meelelahutust pakkuvateks üritusteks,“ avaldas Randver lootust.
Surfihooaja jooksul toimub kokku 3 võistlusetappi:
09. juuni 2012 Tallinnas Kakumäe rand,
21. juuli 2012 Pärnus, Raeküla rand,
18. august 2012 Tallinnas Pirital rand.
Marje Randver
Projektijuht
Tel: +372 5179511

Comments are closed.