Vahepeal

 

Detsembris käisin taas paar nädalat Norra kuningriigis snowkitemas, peale ebaõnnestunud Hispaania reisi. Aastavahetus möödus Haugastoli mägede vahel. Ilutulestik on mägede vahel palju erilisem!! Temperatuurid langesid vahel -25 kraadini. Kuid külm on kuiva õhu tõttu talutavam, kui siin. Tuult oli pooltel päevadel. Lumeolud olid head, kuid lumi oli enamus aega vana ja kõva. Uut lund ei tulnudki üle 10-20 cm. Parim oli sulaga päevadel, kui lume kõva koorik oli pehme. Tormistel päevadel, kui teed on lumetormi tõttu suletud, viis Oersted või Bjorn (kiteski maailmameister) meid mootorsaaniga kohalikule järvele mägedes. Peagi saabusid Haugastoli ka bestikad – Aivo, Andres, Lauri ja Tarmo, kelle seltskonnas aeg möödus päris kiirelt.

Paar nädalat sain eestis olla ja siis uus treeninglaager Egiptuses El Gounas. ÖÖsel saabudes oli tõsiselt külm – taksojuht oli talvejope, kinnaste ja mütsiga. Temperatuur kuskil 20 kraadi plussis! Tuulega oli seal muidugi kehvasti. Head tuuled puhuvad seal sügisel. Isegi 8-10ms tuulega oli 12se lohega kogu aeg pingsalt ülestuult vaja kantida, et allatuult ära ei vajuks. Õhk oli lihtsalt nõnda hõre ja tuul puhanguline. Ühel päeval kõrbetuulega lausa 0-20ms puhangud. Tuulevaikse ilmaga sai snorgeldatud ja kanuutatud. Põhiline treening oli poomitrenn rannas. Päeval resideerusin Mangroovy Beachil poolakate Red Sea Zones. Best demonstreeris seal oma edasimüüjatele ja tiimraideritele 2009 lohesid. Uus lohe “Kahoona” on delta shape. Muid suuremaid uudiseid ei olnud. Tänud Marttile, Tarmole ja Liisile majutuse ja seltskonna eest. 

Mis edasi? Keegi Roheneeme saartele (Cape Verde) ei taha tulla? Tuul on seal eriti hea, viimases 5 kuus on vaid kümmekond tuulevaikset päeva olnud!!

2 thoughts on “Vahepeal