Proovisin wake Klambreid

Külastasime see nädalavahetus neljakesi saaremaad. Kohal olid Otsa, Puhk, Ranno ja Rain. Reedel kammisime kogu saare läbi, et leida tuult, kahjuks see aga ei õnnestunud. Laupäeval saime surfata Kõruse rannas paremas kaldas. Pühapäeval sain ka veidi tugevama tuulega sõita seal samas Kõrusel paremas kaldas. Õhtuid sisustas võimas aftersurfi pidu Divas mis kestis varaste hommiku tundideni.

Mõlemal päeval proovisin wake klambritega sõita. Väga huvitav kogemus, jalad istuvad klambrites üli mugavalt ning maanduda peale hüppeid on väga pehme. Samuti on vale jutt, et wake klambrid väsitavad jalgu, mul seda probleemi küll ei olenud. Kuna klambrid kaaluvad ise päris palju, siis õhus oli HP- trikke raskem teha, pidi rohkem jõudu kasutama. Samuti nõrga tuulega kipub laud vette kinni sõitma ja käima läheb ka raskemalt. Katsetasin korraga mõlemat varjanti, et sõitsin mingi aja wake klambritega ja siis kohe tavaliste jala aasadega. Tavaliste aasadega tundus, kohe asi palju kergem olema. Wake klambritega tuleb sõita suht püstises asendis muidu lähevad kannad vette ja wake klambrid peab kaldas jalga panema ning samuti kui sõidu lõpetad, siis kaldasse liiva sõitma, et saapaid jalast ära saada. Ma katsetasin muidugi paeltega saapaid, kust oma jalgu mingil juhul kätte enne ei saa, kui paelad lahti teha. Kukkusin ka paar korda nende klambritega ja üldiselt oli suht raske end seal vees manööverdada, eriti kui selg ees vette maandusin. Igal juhul ma proovin nende wake klambritega edasi sõita, aga laua otsin neile klambritele alla kõige odavama ja tugevama. Kaal ei ole laual enivei tähtis, kuna klambrid kaaluvad ise suht palju. Kokkuvõtteks nende klambritega sõites mingit erilist eelist ei ole, kuid vees on liikumine palju rohkem raskendatud ja upumisoht ka suurem. Algajatele ma kindlasti ei soovita isegi katsetada neid klambreid.  Saaremal tuleb rohkem käia kuna surfata on seal siiski väga mõnus :)

4 thoughts on “Proovisin wake Klambreid