Egiptusest…

Tuleb tunnistada, et olen olnud vaga laisk. Hoolimata Risto korduvatest meeldetuletustest ei ole kuidagi viitsinud kirjutada oma tegemistest. Ei ole ka suurem asi kirjamees, aga ok…yht-teist toimunust:

Hetkel siis peatuspaigaks Egiptus, Sharm el Sheikh is asuv linnake nimega Nabg. Saabusime siia Kristiga juuni alguses, nyydseks siis juba 2 kuud tagasi. Linn ise on suht vaike ja tais mottetuid hotelle ja vuhvel armani, DG jne poode. Toit nagu ikka Egiptuses on enamuses kohtades kohutav, aga on ka meeldivaid erandeid. Koige suurem probleem muidugi see, et alks julmalt kirves. Valjas ei kannata yldse jooki panna :) Poes on saadaval koik samad asjad, mis Eestisgi ja hinnadki samad enam vahem. Pohiliselt teeme syya ise kodus, et valtida erinevaid toredaid kohuhadasid.

Spot on yks Egiptuse parimaid, nii palju kui olen rohkem Egiptuses reisinud inimeste kaest kuulnud. Laguun on u 3 km pikk ja 500 m lai. Enamuses vesi moona ajal polvini ja tousu ajal rinnuni. Vee temp muidugi uskumatult soe 28-34 kraadi. Hetkel ka siin suve tipphetk, seega ohk on juba hommikul 7.30,kui rahulikult randa jalutan, 30 kraadi. Peaelounaks viskab ikka 45 ja50 kraadi. Esimesed nadalad olid paris rasked sellises palavuses, aga nyyd on 45 juba ok. Inimene harjub toesti koigega. Vesi on valdavalt taiesti flatt, tousuga viskab vaikse choppi, aga seda ei pane tahelegi. Suvel puhub siin tuul ainult hommikuti 6-11, vahel ka 12-14 ni. Juulis oli 2 nadalat taielik tuulevaikus, aga nyyd jalle tuul tagasi ja too kaib taie hooga. Soitmas kain tihti hommikuti ennem tood, sest parast koolitust lihtsalt ei ole enam tuult. Olukord peaks septembris muutuma, tuult peaks jatkuma siis ka pealelounaseks ajaks pikemalt.

Tingimused harjutamiseks on toesti head. Soita olen saanud suht normaalselt ja yhte koma teist ikka oppinud, aga palju on veel oppida. Ennem siia tulekut olid kiteloopid suht arglikud ja puised, F16 hakkasin siin tegema, hetkel kasil railey to blind ja S bend i maandumisega maadlen. Olla on siin veel 4 kuud, nii et aega oppida veel kyll.

4 thoughts on “Egiptusest…