Filipiinid, Boracay paradiisi saar.

Jõudsime kohale 30.09.09 öhtul. Reis kujunes ilma eriliste sekeldusteta ja pagasi eest hiigelsummasid maksma ei pidanud. Finnairiga lendasime Helsingist-Londonisse ja sealt edasi Hong-Kongi Quantas air-ga, mis oli väga meeldiv lend. Teenindus super hea ja 11 tundi õhulendu möödus kiiresti. Edasi juba Cebu air-ga. Kui tulla surfikotiga, siis peaks kindlasti pileti ostmisel märkima spordikoti, mis maksab eesti rahas 300 kr/ala. Hong-Kongist lendasime Manilasse ja edasi Kalibo. Kalibo lennujaamas tuli meile kohalik vastu ja järgnes 1,5 tunnine bussisõit läbi asula, kus turisti jalg praktiliselt kunagi satu. Meie jaoks oli see paras kultuuri shokk. Caticlani sadamasse jõudsime juba pimedas ja seejärel väike paadisõit juba Boracay saarele. 125 peesot on laevasõit  koos erinavate maksudega inimesele ja edasi juba bussiga elmiskohta. Manilas oli mingi terminali maks veel 200 peesot. Kurs on Eesti krooniga võrreldse 1 kroon =4 peesot umbes täpselt. 2 ööd magasime parajas urkas ja hind oli ka kõrge. Õnneks on praegu elamisi saada ja hinnad head, kuid detsember ja jaanuar on kõige hullem aeg. Hinnad tõusevad 2 kuni 3 korda ja vabad kohad kaovad silmapilgselt. Soovitus selline, et kui huvi tulla siia, siis tuleks kohe endale elamine bronnida ja ära maksta. Muidu võib juhtuda, et magate kuskil kanakuudis kalli hinna eestJ Heameelega aitan otsida elamist vastavalt soovidele ja vajadustele. Minu nr saarel on +639394488982 või e-mail  ristok@teamrrd.ee . Elamise hinnad on siin kallid, kuna kohti vähe. Hmmmm aga muud hinnad on siin ikka väääga naljakad. 0,7 l rumm maksab 76 peesot ja maitseb oi kui hästi. Söök samuti odav, kui sööd kohalikke roogasid. White Beachil on muidugi ka kalleid kohti. Elu keeb siin saarel 24 h ja 7 päeva nädalas. Igav siin ei hakka kunagi ja mis peamine siin on väga soe 30 kraadi ja üle ja vesi konstantselt 25 ja peale…ehhheeee. Jube raske oli kohaneda alguses selle kliimaga, kuna liiga palav on siinJ Aga 4-5 päevaga kohaneb umbes. Hetkel elame villas, mis asub Bulabogi (kitebeach) rannast mäkke minnes. Saime hea diili pikaks ajaks.  Hetkel on tuule suund White Beach-il ja sõita oleme saanud 5 päeva järjest…luks. Minu lohedest kaasas 9 ja 7 m2 Obsession ja valik on osutunud õigeks. Kui on miinimum tuul, siis 9m2 veab kenasti ja 7 m2 on siis tugevama tuule jaoks. Hmmm arvan, et kui veel tugevamaks tuul läheb, siis oleks 5 m2 lohe vaja. Detsembris ja jaanuaris peaks tugevamad tuuled tulema, siis läheb vesi ja ilm natuke külmemaks, siis peab vist koolitamisel ka kalipsot kasutama..ehheeee. White Beach on hea sõidukoht, kuid laine pole alguses just kõige meeldivam, kuna meenutab suuresti Tarifa Levantet, ehk siis pudru ja kapsad.  Eile saime 7 m2 sõita ja laine võttis juba struktuuri. Ruigasime Rannoga nagu sead rukkis. Paras on sõita päevas mingi 2-3 tundi, see hoiab erksana ja säilib kvaliteet. Tegelt oleks mõitlik teha üldse 2 sõidused päevad. Hommikul ja õhtul, kuid võtame hetkel väga easylt olukorda.  Sõidame ja kaifime täiega seda sooja. Uusi trikke väga õppinud pole juurde, kuid vanad toredad on kõik praktiliselt lukku saadud. Kõrgem level  ootab mind nüüd eesJ  Kui koju neti saame, siis saan rohkem netis viibida ja infi jagada. See koht on tõesti ilus ja inimesed väga toredad ja sõbralikud. Eestlastest siin puudust pole ja igav ei hakka. Ühesõnaga ootame Teid külla!!!!!!!

6 thoughts on “Filipiinid, Boracay paradiisi saar.