Surfimeka Cabarete

Peale 3 kuud maalilisel Parose saarel maandusime 10 p tagasi Dominikaani Vabariigi pohjarannikul, ylemaailmselt tuntud surfimekas Cabaretes. Cabarete ise meenutab suuruselt vaikelinna voi asulat. Linnakeses pesitsevad pohiliselt surfarid. Surfilaudadega randa jalutavad bikiinides chickid muudavad iga hommiku veelgi paikeselisemaks. Koikjal voib leida vaikesi surfipoekesi, kohvikuid ja baare. Loomulikult ei puudu ka korralik ooelu. Rannarestoranid muutuvad peale kella 23 klubideks, kus voimalus valgel liival Kariibi mere palmide all rokkida hommikuni. Suuremad ooklubid asuvad veel paar km eemal asuvas Sosua linnas. Hinnad on Euroopaga vorrledes vaga odavad (n: ohtusook rannarestoranis 60 eeki, rumm 1l 50 eeki, 0.65 l olu 20 eeki). Kristi muidugi kiidab igal hommikul vorratut Dominikaani kohvi.

Siia tulles teadsime, et hetkel on low-season ja olime valmis tuuletuteks paevadeks, aga tuulepuuduse yle ei saa kuidagi kurta. Iga paev hakkab puhuma u 12 ajal ja laksab 17-25 knottsi pimedani valja. Windgurust voi Windfinderist ei ole motet olukorda tsekkida kuna tegu on termokaga. Siiamaani oleme 10 paevast 9 korralikult soita saanud. Yldse pidi siin puhuma u 300 paeva aastas yle 15 knottsi. Hooaeg peaks algama nov keskel ja siis pidi siinne rahvaarv kolmekordistuma. Kui hetkel on tavaliselt korraga peal 30-40 lohe, siis hooajal ulatub see arv 300 ni. Number voib tunduda kyll suurena, aga tegelikult on rand niivord suur, et koigil on piisavalt ruumi, nii algajatel kui vabakava meestel. Rand ise on kaitstud riifiga, mis murrab suuremad lained. Vesi ranna lahedal on kerge chop. Ennem riifi tekib lainete vahele peeglesile flati ala. Riifist yle minnes voib kohata hetkel veel paari meetriseid laineid, mis aga pidid lahinadalate jooksul kasvama 6-10 meetristeks. Paar km ylestuult minnes joesuudmes on taielik flati spot, kus ylihea harjutada.

Ohutemperatuur on aastaringselt 28-32 kraadi ja vesi 26-28 kraadi, nii et kalipso voi minema visata :) Pohi on liivane ja mis peamine kivi ja siilivaba.

Koht on ka algajatele ideaalne oppimiseks tanu suurele laiale liivarannale ja side-on-shore tuulele.

Kes kannatab unepuuduse all hommikuti (nagu Kristi), siis 7.00 avatakse korval rannas surfikoolid. Ise proovisime ka yks hommik ara ja tuleb tunnistada, et hakkas taiega meeldima. Jalle yks hobi juures :)

Tegemist leidub siin kyllaga ka mittesurfavale inimesele – erinevad jeep safarid dzunglisse, katamaraani tripid lahedal asuvatele saartele, pealinna Santo Domingo vaatamisvaarsustega tutvumine, rummi ja kohvi tehaste kylastamine, kalastusretked, snorgeldamine, sukeldumine, ratsutamine, Haiti woodoo noidade show jne.

Kui kellelgi on veel talvine (surfi)puhkus planeerimata, siis voime aidata soodsate lennupiletite leidmisel, kohapeal oomaja leidmisega, soodsalt varustuse hoiustamisega. Samas pakume kitesurfi koolitust eesti-, inglise-ja vene keeles soodsa hinnaga!

PS! Kui reis aegsasti bronnida, saab isegi soodsamalt kui Egiptusesse minna (meie igatahes saime)!

Meie nr Cabaretes: +18295859995

20 thoughts on “Surfimeka Cabarete