Kite race

Lõpuks jõudsid siis Janaga K-race uimed Eestist minuni. Jõudsin vahepeal tellida Selecktist ka kaks setti uimi juurde. Nüüd siis kokku kolm erinevat komplekti, mida vaja meil Rannoga testida. Alustasin race lauaga selle nädala algul. Esimesel päeval õppisin peamiselt veestarti :) . Edasi siis juba sai tehtud esimesed triibud. Teisel päeval sai juba veidi välja sõidetud ja ka esimesed püsti halsivahetused tehtud. Täna oli vast esimene korralik trennipäev, kus olid korralikud vastutuule ja allatuule otsad. Kite race on üks ülimalt huvitav, kuid väga raske ala. Seda võin 100% ütelda, et twntip laualt kolme uimelise race lauale üleminek on peaaegu välistatud. Mind aitas see et mul on 10 aastat purjelaua race Formula sõidu kogemust. Muide kite races saab tõmmata väga palju paraleele just purjelaua formula racega. RRD K-Race kolme uimeline uus 2012 laud on suhteliselt sarnane formula lauale. Kõik sõidusuunad, keha asendid, lainete lugemised, manöövrid jne. tuletavad mulle meelde purjelaua formulat. Samas lohe käsitlemine ja paljud muud asjad on totaalselt erinevad. Kuigi minu vastutuule nurgad, kiirus ja allatuule sõidu oskused on võrreldes Rannoga nagu öö ja päev või siis parem väljend nagu siga ja kägu. Ranno sõidab ikka hoopis teisel tasemel, kui mina, kuid mul alles kolmas trenn ja ta annab ikka lootust et asjad paranevad. Ma ise tunnen ka et arenen veepeal iga minutiga. Otsustasin hakata hommikuti jooksmas käima, et saada end paremasse vormi.

3 thoughts on “Kite race